8 december: Ons zonnedak levert stroom!

Het is gelukt. Ons zonnedak levert stroom!

Er is heel wat gebeurd de afgelopen weken. In de vorige nieuwsbrief hadden we een vervelende boodschap omdat de netwerkaansluiting niet gerealiseerd kon worden. Er is toen intensief contact geweest met Liander. Dat heeft er uiteindelijk in geresulteerd dat Liander op de locatie Sarinkdijk 19a nu een kleine aansluiting (3x25A) heeft gerealiseerd. De definitieve aansluiting van 3x80A zal dan rond de zomer van 2022 worden aangelegd als daar een nieuw onderstation wordt geplaatst.

Nu in de winterperiode is de kleine aansluiting niet erg, maar tegen de zomer van volgend jaar krijgen we wel te maken met productieverlies. Dat lopen we de jaren erna echter wel weer in! De subsidieregeling SCE biedt daar mogelijkheden voor.

 

Begin december zijn de zonnepanelen geplaatst door HG Zonnepanelen. Kort daarna is door Liander de aansluiting gerealiseerd. De eerste voorzichtige productie is een feit. We zijn nu bezig met het afhandelen van de administratieve acties. De akte bij de notaris, de subsidie activeren. We zullen binnenkort ook met een voorstel komen hoe we de subsidie die we ontvangen aan jullie gaan uitbetalen.

 

Dit dak gaat circa 65.000 kWh aan stroom leveren. Daarmee kunnen we zo’n 20 huishoudens van stroom voorzien! Dat hebben we met elkaar toch mooi voor elkaar. Over een tijdje zal het ook mogelijk zijn om op onze website te zien hoeveel er geproduceerd wordt.