Samenwerking BioZon en de Groene Draad

Door samenwerking met BioZon ontstaat een leuk aanbod

We hebben in onze laatste nieuwsbrief gesproken over de nieuwe postcoderoosregeling (PCR) die per 1 april 2021 ingaat. De Groene Draad zal volgens de nieuwe regeling gaan werken. In de oude PCR kon je niet meer energiebelasting terugkrijgen dan je verbruikte. Het had dus financieel geen zin om meer certificaten aan te schaffen dan het aantal dat past bij je verbruik. In de nieuwe regeling is dat niet meer relevant, omdat de coöperatie de subsidie ontvangt en verdeelt naar de leden. Dat loopt dus niet meer via jouw energierekening. Verbruik je op jaarbasis bijvoorbeeld 1500 kWh dan zou dat in de oude regeling maximaal 6 certificaten betekenen. In de nieuwe regeling kun je best meedoen voor 10 certificaten of meer en voor die certificaten meedelen in de subsidie die de coöperatie ontvangt. Dat is daarmee onafhankelijk van je eigen verbruik.

Met dit gegeven hebben we een leuk aanbod en een vraag voor je. Vanaf 1 januari 2021 kun je alvast profiteren van collectieve groene stroom uit de Achterhoek. Het is namelijk mogelijk om lid te worden van BioZon (BioZon produceert energie uit de oude vuilstort bij Zelhem) en zodra de Groene Draad van start gaat ook lid te worden van de Groene Draad. Het lidmaatschap van BioZon kost je niets, maar je krijgt wel €0,03 tot €0,05 energiebelasting terug per kWh. BioZon is gestart op 1 juni 2019 en werkt volgens de oude PCR. Dit lidmaatschap is op ieder moment opzegbaar, maar in principe kun je zolang het project van BioZon op de Langenberg in Zelhem loopt mee blijven profiteren. Daarnaast kun je mee gaan doen in de Groene Draad. Het is namelijk mogelijk om zowel in de oude als in de nieuwe regeling deel te nemen. Wil je deelnemen, of alvast wat meer lezen over deelname in BioZon? Kijk dan op hun website: www.biozon.nu/doe-mee/

Wil je meer informatie kom dan naar de digitale informatiebijeenkomst op 2 december: Klik hier om deel te nemen aan de vergadering.

Deelnemen via Microsoft Teams

Wij adviseren je om deel te nemen via een laptop/pc en de link te openen via de Google Chrome of Microsoft Edge internet browser. Je kunt dan namelijk klikken op ‘doorgaan in deze browser’ en hoeft geen app te downloaden, te installeren en géén account aan te maken. Je hoeft dan alleen je naam als gast in te vullen, toestemming te geven voor het gebruik van de camera en microfoon en op ‘nu deelnemen’ te klikken.

Heb je de Microsoft Teams app al wel geïnstalleerd? Dan kun je op de gebruikelijke wijze deelnemen met je Microsoft account.

Voor een stappenplan over deelnemen zonder Microsoft Teams account/app kunt je hier klikken. LET OP: klik eerst op de Microsoft-Teams link die je hebt ontvangen en volg daarna stap 2. Mocht het je morgenavond niet lukken om de link naar de online bijeenkomst te openen, dan kun je vanaf 19:15 contact opnemen met 06-51599491.