Ik woon en werk al meer dan 30 jaar in de Achterhoek, waarvan de laatste 20 jaar in Hengelo  Gld. Hier is ook mijn bedrijf gevestigd. Ik ben ondernemer en heb veel gereisd. Helaas heb ik vaak moeten vaststellen dat we onze mooie planeet slecht verzorgen; we gebruiken op grote schaal natuurlijke grondstoffen, ontwrichten de natuur en creëren enorme afvalbergen, veelal uitsluitend om economische redenen.

Het meest trieste beeld dat op mijn netvlies is blijven hangen, zijn de enorme bergen drijvend plastic afval in de oceanen; het afval van onze beschaving dobbert oneindig lang rond, vissen en zoogdieren worden er het slachtoffer van en uiteindelijk wijzelf ook, we eten immers de vis uit de zeeën.

Voor mij was dat hèt moment om te beslissen dat ik zelf moet starten met verandering en niet moet denken dat het vanzelf goed komt. Daarom werk ik graag mee aan het zonnepanelen- project van de Groene Draad en probeer ik steeds meer bewust om te gaan met energie en afval. Dat ben ik verplicht aan mezelf, mijn kinderen en aan de natuur, die ons zoveel moois te bieden heeft.