Woon je, net als wij, in en rondom postcode 7255, dan kun jij je ook aansluiten bij de Groene Draad.

Energiecoöperatie de Groene Draad is een ledencoöperatie, die duurzame energie gaat produceren met zonnepanelen. De leden zijn samen eigenaar van de coöperatie. Als lid kun je meedenken en beslissen.

Een energiecoöperatie is heel wat anders dan een energieleverancier zoals Greenchoice of Nuon. Dit zijn commerciële bedrijven die energie verkopen en gericht zijn op het maken van winst.

                                                                   Hoe werkt het financieel?

Iemand wordt lid van de Groene Draad door certificaten te kopen (de inleg). Met de inleg van alle leden koopt de Groene Draad zonnepanelen. Deze panelen worden op het dak van een schuur of bedrijf gelegd. Daarna start de productie van duurzame energie.

Leden betalen de normale prijs voor hun stroom. Ze krijgen gegarandeerd 15 jaar lang jaarlijks de energiebelasting terug die door hun zonnepanelen (certificaten) wordt opgewekt. Dat is op dit moment een groot deel, bijna 50% van je stroomprijs.

De opgewekte energie verkoopt de Groene Draad aan een energieprovider. Uit deze opbrengst worden de vaste kosten betaald. Wat overblijft is de winst. De leden bepalen wat daarmee gebeurt.