Het team van de Groene Draad

Wij zijn:Gerard Oud, voorzitter
Mirjam Ganzevles, secretaris

 

Gerard: “Sinds het akkoord van Parijs in 2015 is het klimaat regelmatig in het nieuws. Die berichten geven weinig reden tot vrolijkheid. Sterker nog, al die wat negatieve artikelen raakte me behoorlijk. En dus wilde ik iets doen. Zo ontstond het idee om een energiecoöperatie op te richten. Ik kwam in contact met Erik de Greef, die al eerder het initiatief had genomen om in Hengelo een energiecoöperatie op te richten. Door onze plannen samen te voegen ontstond er een prachtig fundament. Al snel haakte ook buurman Ton Fontijn aan. In Azië had hij de grote milieuvervuiling gezien en wist meteen: “er moet iets gebeuren”.

Van de Shellcampagne bij Milieudefensie kende ik Tamara Sunier. Ook zij is iemand met een groen hart en wilde graag meedoen. Na een presentatie aan de Dorpsraad in Keijenborg werd een van de leden van de raad, Meindert Dijkstra, zo enthousiast dat hij vanaf dat moment ook van de partij is.

In februari 2019 zijn we met zijn vijven als projectteam gestart. Een enthousiaste groep vrijwilligers met veel energie. Samen ontstaan er prachtige ideeën. We doen het voor het klimaat en willen ook wat voor de lokale gemeenschap betekenen.

In het voorjaar van 2020 hebben we na een intensieve ledenwervingscampagne meer dan 50 leden. We gaan naar de notaris om de energiecoöperatie op te richten.

Op 4 juni is Energiecoöperatie de Groene Draad een feit!

Gerard Oud

Contactgegevens:Gerard Oud, 06-30381484, gerard@de-groenedraad.nl

Openstaande vacatures op dit moment: Klik hier